Dynniq demo Aurora Arctic Challenge

Published:16-01-2018

Dynniq demo Aurora Arctic Challenge – Connected and Automated Driving

In het onderzoeksproject The Arctic Challenge, geïnitieerd door de Finnish Transport Agency en de Finnish Transport Safety Agency, proberen Finse bedrijven de problemen van zelfrijdend wegverkeer in de winter en Scandinavische omstandigheden op te lossen. De veldtest week werd gehouden van 15-19 januari 2018 op de intelligente weg van Aurora in Muonio.

Zelfrijdende voertuigen worden geleidelijk niet meer weg te denken van de openbare weg in de nabije toekomst. Verwacht wordt dat deze automatisering zal resulteren in een beter verkeersveiligheid, minder emissies (uitstoten) door het wegverkeer en een vlottere doorstroming van het verkeer. The Arctic Challenge-tests worden uitgevoerd op de intelligente weg van Aurora in Muonio. De intelligente weg heeft een testgedeelte van 10 km, dat is zo is ingericht om het testen van zelfrijdend wegverkeer te ondersteunen.

Aurora is een openbaar testecosysteem dat is ontwikkeld is om te zorgen voor intelligent en zelfrijdend wegverkeer, evenals oplossingen voor wegenonderhoud en vermogensbeheer om te voldoen aan de vereisten van alle omstandigheden. Het openbare testgebied is open voor alle geïnteresseerde organisaties. Als Dynniq streven we er naar een voorloper te zijn op het gebied van Connected and Automated Driving. Tijdens de Aurora Summit 2018 hebben we samen met de VTT AC / CAD testen en demo’s uitgevoerd. Zie onder testfest 1, blijf op de hoogte want er zullen meer testen en demo’s volgen.